Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер смята, че новия пакет за Сингапур ще даде сериозен тласък на...

Шумахер смята, че новия пакет за Сингапур ще даде сериозен тласък на Мерцедес

58
0
Мерцедес,Михаел Шумахер,Сингапур

Михаел Шумахер е убеден, че новият обширен пакет, който отборът на Мерцедес ще използва в Сингапур, ще даде значителен тласък напред на екипа. В същото време обаче германецът признава, че вероятно ще е нужно доста време, преди да може да се използва пълният потенциал на този пакет, който бе изпробван на писта през миналата седмица на тестовете за млади пилоти на Маникур.

Сред новите части е включена и новата версия на изпускателната система, използваща ефекта Куанда, нов под нов двоен DRS и нов капак на двигателя.

„Получихме известно предимство от новите части, иначе нямаше да ги използваме тук в Сингапур, но ще е нужно време, за да придобием опит, които да ни даде възможност да използваме пълния потенциал на това предимство“, обясни Шумахер вчера в Сингапур пред Аутоспорт. „Имаше още доста потенциал, който трябва да разкрием, но мислим че вече имаме предимство.“

Неговият съотборник Нико Розберг е значително по-предпазлив относно оценките си за новия ъпгрейд, съгласявайки се с Шумахер, че вероятно ще трябва доста време преди да се добие предимство от новите части.

„Дали съм въодушевен? Трябва да сме внимателни с тази дума“, обясни Розберг по повод новия осъвременен пакет. „Промените изглеждат в правилната посока и са доста големи, но това е продължителен процес. Ще е нужно време, за да преценим, какви са предимствата, особено на това трасе.

Не става да сложиш нещо на колата и тя просто да започне да работи по-добре. Нужно е да се направят промени в баланса, защото всичко е взаимно свързано и колата е една доста сложна комбинация от системи.

Розберг обясни, че според него истинските плюсове от този нов пакет ще дадат дивиденти едва в колата за 2013 г. но също така смята, че ще позволи на отбора да се доближи до отборите в челото.

„Правим сериозни усилия, за да подобрим колата си и да се приближим към отборите, които в момента печелят победи. Дали това ще проработи и до каква степен ще проработи предстои видим.

Предприехме драстични мерки, за да променим колата. Тези промени ще ни помогнат със сигурност и през следващата година. Важно е да направим голяма крачка напред през следващата година.“

Шумахер смята, че сега Мерцедес ще събере плодовете от дългото време, в което отбора не представи подобрения по колата си. Пилот на отбора не е завършвал в топ 5 от Гран при на Европа във Валенсия през юни.

„Не сме спрели да развиваме колата и съм оптимист по отношение на крачките, които правим в края на този сезон. Мина доста време откакто стартирахме тази програма и страдахме от липсата на нови детайли в сравнение с останалите отбори, но смятаме, че новият ни пакет ще ни донесе много позитиви и в бъдеще.“