Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер в болница с контузия на главата

Шумахер в болница с контузия на главата

296
0
Михаел Шумахер

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е откаран в болница след сериозно падане на ски. Той е с контузия на главата.

Информацията е на френското радио Europe 1. 44-годишният германец карал ски в Мерибел във френските Алпи. Травмата на главата е описана като сериозна.

Генералният директор на ски-станцията Кристоф Герниньно-Льокомт е цитиран от RMC Sport с допълнителна информация по случая:

Той беше евакуиран с хеликоптер до болница в Мутиер. Полицията разследва причината за удара. Шумахер бе с каска и удари главата си в камък.

Според него Шумахер е бил в съзнание и състоянието му не било повод за притеснение. Инцидентът станал малко след 11 часа преди обяд и Михаел получил помощ минути по-късно.

Шумахер се оттегли за втори път от Формула 1 в края на сезон 2012 г. Той се върна в спорта, след като през 2006-та реши да спре със състезанията. Изкара три години с екипа на Мерцедес, през които постигна един-единствен подиум – в Гран при на Европа миналата година.

Лотус пък предложиха на Михаел да замести Кими Райконен за финалните два старта на последния F1 сезон. Той обаче отказа. Германецът спечели първите си две титли с Бенетон през 1994 и 1995 г., а след това доминира с Ферари и взе пет корони с тях.