Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шуми е уговорил завръщането си без Вебер

Шуми е уговорил завръщането си без Вебер

35
0

Михаел Шумахер си е спестил 700 000 евро, като сам е провел преговорите с тима на Мерцедес GP, без да се възползва от услугите на дългогодишния си мениджър Вили Вебер.

От немското издание „Билд“ разкриват, че макар и отношенията между Шумахер и Вебер да датират от 80-те години, то световният шампион не се е нуждаел от помощ при преговорите си с Рос Браун и Мерцедес GP.

Вече съм достатъчно възрастен, за да се справям сам с някои неща“ – коментирал в Шумахер. В резултат на това той не е трябвало да плаща на Вебер традиционната 10-процентова комисионна.

Междувременно имаше слухове, че Шумахер и Вебер са прекратили професионалните си отношения, но мениджърът отрече още през декември. Самият Шумахер потвърди: „Вили Вебер е и остава мой мениджър и приятел. Ние си съдействаме, както сме го правили винаги.

От своя страна, Вебер ще се постарае да намери повече спонсори за Шумахер, въпреки че от настоящите си настоящите си подобни споразумения седемкратният световен шампион ще получи 4 пъти по-голяма сума от 7-те млн. евро заплата в Мерцедес.