Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разпределението на силите ще стане ясно на Монца, смята Марко

Разпределението на силите ще стане ясно на Монца, смята Марко

2066
0
старт, Гран при на Белгия, Спа
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Разпределението на силите във Формула 1 ще стане ясно по време на уикенда за Гран при на Италия, смята Хелмут Марко. Осми кръг от световния шампионат за 2020 г. ще се проведе в края на тази седмица на пистата Монца. Тогава ще влезе в сила и директива, забраняваща използването на така наречените квалификационни режими. Затова и на въпрос къде се намира Ред Бул спрямо съперниците си, австриецът посочи, че това ще се изясни в Италия.

„Това ще го разберем след кръга на Монца, където Мерцедес ще изгуби предимството си в квалификациите. Стартовите позиции в Италия по принцип не са чак толкова важни. Но на Портиамо и Нюрбургринг мястото на грида играе ключова роля“, обясни още Марко

Макс Верстапен завърши трети в Белгия миналия уикенд и остана втори в генералното класиране, само на 3 точки пред Валтери Ботас. Марко бе категоричен, че Ред Бул ще продължи да се бори в шампионата.

„Нямаме намерение да се предаваме, за подобно нещо и дума не може да става. Трябва да продължаваме да работим. Вече сме били в ситуация, когато в средата на сезона изоставахме от [Фернандо] Алонсо с 60 точки, а в крайна сметка спечелихме титлата. За разлика от Алонсо и Ферари, [Люис] Хамилтън и Мерцедес са в съвършено друга лига. В някакъв момент обаче късметът на Люис трябва да свърши.“

Марко не за първи път споменава късмет във връзка с представянето на Хамилтън и Мерцедес. Наскоро той посочи, че на Силвърстоун англичанинът едва се добра до финала на три колела, а в Барселона мина върху отломка, което обаче нямаше последствия.

В момента надпреварите във Формула 1 са особено нагъсто. С Гран при на Белгия започна трета серия от три поредни старта.

Според Марко интересът зависи от качеството на състезанията, а не от гъстотата им

„Принудени сме да провеждаме по няколко поредни състезания. Ситуацията е същата и в други шампионати – като MotoGP например. Но ако надпреварите са интересни, то и рейтингите ще растат. Помните ли тези в Шпилберг? Истинска лудост“, каза австриецът.