Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Силният уикенд изведе Форс Индия на 5-о място при отборите

Силният уикенд изведе Форс Индия на 5-о място при отборите

80
0

Силният уикенд на пистата Ред Бул Ринг изведе екипа на Форс Индия на 5-о място в класирането при конструкторите. Нико Хюлкенберг завърши състезанието 6-и, а съотборникът му Серхио Перес 9-и. Това донесе много ценни 10 точки за екипа на Виджай Маля, който събра общо 31 т. и изпревари с 2 Лотус.

„Много съм удовлетворен от 6-ото място, заяви Хюлкенберг, който потегли 5-и, но беше изпреварен от по-бързия Ботас. – Знаехме, че ще бъде трудно да оставя Ботас зад мен. Затова шестото място може би е максимумът, който можехме да постигнем. Имах няколко добри битки гума до гума с него и си разменихме си местата няколко пъти. Но беше трудно да бъдем с неговото абсолютно темпо. С Чеко Перес също в зоната на точките, можем да кажем, че направихме отличен уикенд.

„Направих страхотен старт и първа обиколка, коментира Перес. – Планът беше да минем пред Малдонадо, който беше първият пилот с по-бавните гуми софт, и успяхме да го направим. В първата серия от обиколки бях поставен под напрежение от двете коли на Лотус, но се държах добре и състезанието изглеждаше много добре. За нещастие обаче загубих време заради бавния ми питстоп и беше трудно да наваксам след това. Особено като се озовах зад Ериксон и Насър. Като цяло вторият ми стинт не беше лесен, защото имах силни вибрации от предните гуми. Това ми коства по-добро темпо.”