Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Силвърстоун ще търси инвеститори, за да се справи с проблемите с трафика

Силвърстоун ще търси инвеститори, за да се справи с проблемите с трафика

48
0
задръстване,Силвърстоун

Неуредиците по време на Гран при на Великобритания, причинени от поройните дъждове, накараха организаторите да се замислят за намиране на инвеститори, които да помогнат с оправянето на проблемите. Собствениците на трасето от британския клуб на автомобилните пилоти (BRDC) от известно време се опитват да намерят желаещи да участват в следващите подобрения в района.

От Силвърстоун се принудиха да помолят фенове да не пътуват за пистата в събота, за да се справят с укрепването на паркинги. В неделя времето се оправи за състезанието и бе слънчево и сухо, но малко след финала отново започна да вали. Все пак от трасето отчетоха успех, след като очакваните около 125 000 зрители присъстваха на надпреварата.

Беше изумителен ден, а атмосферата – страхотна – заяви управляващият директор Ричард Филипс. – Трябва обаче да си научим урока. Ние сме частна Гран при на частна писта и се налага много неща да плащаме от джоба си.

Той допълни, че намирането на партньор за нужните допълнителни работи е много важно, като и че това трябва да са правилните хора за задачата.

Доскоро се водеха разговори с катарски консорциум от заинтересовани компании, но те приключиха без споразумение. Прайсуотърхаус Купърс консултират Силвърстоун в търсенето на партньори. Сделката може да възлезе на 250 милиона британски паунда, ако бъде постигната договорка BRDC да отдадат под наем района за дълъг период от време, който е възможно да е до 150 години.

Засега администрацията на пистата не е изчислила колко ще струва компенсирането на около 10 000 фенове, пропуснали съботната квалификация след призива да не пътуват към трасето. Филипс обаче обяви, че има 40 000 продадени билета за петък за старта догодина.

Стоицизмът на запалянковците бе забележителен през целия уикенд и те заслужиха признанието на отборите и пилотите от Формула 1. Шефът на Ферари Стефано Доменикали например отбеляза, при подобни условия италианците по-скоро биха си останали в леглото у дома пред телевизора.