Начало Formula E News Симс отново ще стартира първи в Саудитска Арабия

Симс отново ще стартира първи в Саудитска Арабия

294
0
Алекс Симс
Алекс Симс, снимка: Формула Е

Алекс Симс от екипа на БМВ Андрети ще стартира от полпозишън във втория кръг от новия 6-и сезон във Формула Е. Британецът беше най-бърз в квалификацията за Дирия еПри в Саудитска Арабия.

Вчера се състоя първия кръг на същото трасе. Най-бърз в сесията за място на старта отново беше Симс, а победител стана Сам Бърд от Върджин.

В сесията днес Симс бе 4-и след квалификационните групи, но в решителния Суперпол беше най-бърз. Британецът изпревари Себастиан Буеми от Нисан е.Дамс. Лукас ди Граси от Ауди Спорт зае 3-ото място.

До Суперпола достигнаха Антонио Феликс да Коща (DS Techeetah), Буеми, Жером Д’Амброзио (Махиндра), въпреки удар на последния завой, Симс, Ди Граси, и Мич Еванс от екипа на Ягуар.

Еванс първи записа време в Суперпола, а Ди Граси го подобри с 0.145 сек. Въпреки грешка в последния сектор, Симс излезе начело с 0.3 сек аванс пред бразилеца.

Д’Амброзио сбърка в първия сектор и загуби половин секунда. Това го остави в крайна сметка 5-и. Буеми зае 2-ото място на 0.220 сек от Симс. Най-бързият от квалификационните групи Да Коща беше с най-добро време в първия сектор, но след това допусна 3 сериозни грешки и остана 6-и. Бърд остана извън Суперпола и ще потегли 7-и.

Шампионът Жан-Ерик Верн записа 11-о време, но ще потегли от дъното на колоната след смяна на батерията.