Начало Избрани Синът на Мохамед Бин Сулайем е загинал в автомобилна катастрофа

Синът на Мохамед Бин Сулайем е загинал в автомобилна катастрофа

4696
0
Мохамед Бин Сулайем
Мохамед Бин Сулайем, снимка A.S.O./G/Soldano/DPPI

Синът на Мохамед бин Сулайем, Саиф, е загинал в автомобилна катастрофа. Това стана ясно след като ФИА потвърди тъжната вест за кончината на сина на настоящия президент на федерацията.

Саиф бин Сулайем e загубил живота си при пътнотранспортно произшествие  в Дубай. При потвърждаването на новината ФИА добави, че президентът на организацията е поискал да запази личния си живот извън публичното внимание. Следователно нито той, нито федерацията ще направят каквото и да е изявление по този въпрос

Подобно на своя баща, Саиф Бин Сулайем също е бил автомобилен състезател. Още от ранна възраст той е проявявал голям интересува към автомобилите и моторните спортове и автомобилите. В периода 2016-2017 г. той се e състезавал във Формула 4 ОАЕ и се е изправил срещу настоящите пилоти от F1 Оскар Пиастри (Макларън) и Логан Сарджънт (Уилямс).

Саиф бин Сулаейм е записал няколко класирания в топ 10 на пистата Яс Марина. В последствие той така и не преследва състезателните си амбиции на международно ниво.

Мохамед бин Сулайем беше избран за президент на ФИА през декември 2021 г. Бившият рали пилот наследи на този пост Жан Тод. Оттогава той помогна за преструктурирането на организацията. Преди месец стана ясно, че той ще се оттегли от всякакво практическо участие в F1 през този сезон. Решението на президента на ФИА дойде след конфликта с ръководството на F1 и Либърти Медия през последните месеци. Въпреки това той ще продължи да посещава състезания от шампионата.

Миналата седмица Бин Сулайем посети откриващия старт за сезон 2023 в Бахрейн заедно с принца на Кралството Салман бин Хамад ал Халифа. Той същи така е редовен гост и други състезание под шапката на ФИА. Тук попадат Формула Е, световния рали шампионат (WRC), световния рали рейд шампионат (W2RC) и др.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Saif Mohammed Ben Sulayem (@sbs_03)