Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сингапур потвърждава промени по трасето

Сингапур потвърждава промени по трасето

92
0

Организаторите на Гран при на Сингапур потвърдиха, че ще бъдат направени промени на трасето им за тазгодишното издание на надпреварата.

Хората зад състезанието са провели преговори с отборите от Формула 1 и ФИА за осъществяването на известни промени по трасето, така че да се увеличат възможностите за изпреварване. Въпреки че първата нощна Гран при, спечелена от Фернандо Алонсо, бе считана за огромен успех, то шефовете на състезанието искат да го направят дори още по-добро. Така председателят на събитието Колин Син съобщи, че ще бъде променен профилът на първите няколко завоя, така че да се улесни изпреварването.

„Модифицираме завои 1, 2 и 3, тъй като искаме пилотите да имат повече възможности за изпреварване” – казва Син.

Има планове също така и да се поработи върху подобряването на повърхността на трасето, тъй като пилотите се бяха оплакали от прекалено много неравности.

„Иска ни се да намалим неравностите и да изгладим пистата” – казва Син. „Това ще са подобренията тази година, които ще направят състезанието дори по-добро от 2008 година.”

Първият завой ще бъде направен по-остър, така че да стане по-бавен. 13-ти и 14-ти завой също ще бъдат подобрени с цел оптимизиране на възможностите за изпреварване. Също така за тазгодишното издание ще бъде построен специален пит, така че болидите да не бъдат в състезателната линия, докато влизат в бокса.