Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Синът на Шумахер още не се чувства готов за F1

Синът на Шумахер още не се чувства готов за F1

35
0

Синът на Михаел Шумахер – Мик, призна, че все още не se чувства готов за място във Формула 1. Германецът навърши 18 години миналия месец – точно толкова, на колкото е новобранецът този сезон Ланс Строл.

С една година по-голям от канадеца е Макс Верстапен, който кара 3-ия си сезон в Гран при и прави фурор с екипа на Ред Бул. Шумахер-младши заяви, че въпреки техните ранни стъпки и бързото изкачване до F1, той още не се чувства готов за подобна стъпка.

„Вероятно още не съм готов. Все още не го обмислям достатъчно, сподели Мик пред германските медии. – Това ще е първата ми година във Формула 3 и ще се постарая главно да се уча. Тепърва трябва да се доказвам и не искам да прибързвам.“

Мик Шумахер вече привлече интереса на Ферари и Мерцедес. От Скудерията заявиха, че биха го приветствали в академията си за млади пилоти, а Сребърните стрели го направиха младежки посланик на марката Мерцедес-Бенц.

Сезонът на Шумахер-младши започва с първия кръг от Формула 3 този уикенд на пистата Силвърстоун, където ще се проведе и първият кръг от световните серии за издръжливост (ендуранс) за сезона. Мик ще кара за екипа на Према.