Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сирил Абитебул е новият шеф на Катерам в F1

Сирил Абитебул е новият шеф на Катерам в F1

42
0
Сирил Абитебул

Сирил Абитебул е новият шеф на екипа на Катерам във Формула 1, съобщиха официално от отбора. Той поема пост веднага, след като досегашният началник Тони Фернандес реши да се оттегли.

Абитебул дойде в тима от Рено Спорт F1 (които го пуснаха по-рано от обичайното и без да изискват принципните шест месеца извън спорта, важащи в Гран при преминаване на инженери от един в друг тим, особено на високи постове). Той ще съвместява новите си задължения с тези на главен изпълнителен директор.

За мен е чест да поема длъжността, която ще комбинирам с другата роля, заемана от мен от септември тази година – коментира Абитебул. – Бих искал да благодаря за шанса да водя отбора в следващата фаза от израстването му. Предстоят ни големи предизвикателства, но акционерите са отдадени на проекта и ще ни помагат да направим следващите решителни крачки през годините, докато един ден сме в състояние да атакуваме най-високото стъпало в F1. Създаденият от Тони отбор притежава невероятен дух, който заедно със стратегическата ни визия ни дава ясна посока на работа за постигане на успех.

Фернандес, който е собственик и на Катерам Груп и преди дни сключи споразумение с Рено за производство на спортни автомобили, заяви отново, че е време да отстъпи крачка назад конкретно в тази област от бизнес интересите си.

Сирил е в състояние да се посвети изцяло на новата роля. Той ще работи в близко сътрудничество с Риад Асмат, за да изведе проекта ни на следващото ниво. Ще е отличен шеф на тима. Има сериозен опит във Формула 1, уважаван е, споделя визията ни за това докъде искаме да стигне отборът. Поема длъжността през сезон, когато не реализирахме напълно потенциала си, но притежаваме всички необходими ресурси, за да го сторим – каза бизнесменът.

Той ще се съсредоточи върху авиокомпанията си AirAsia, докато Риад Асмат ще се занимава повече с Катерам Груп.

Изведохме Катерам Груп от трудностите само за три години. Заедно с Рено ще работим за превръщането й от нишов бранд в иновативна компания със силно присъствие на глобалния автомобилен пазар. Катерам Технолъджи ще са от полза в общата работа с Рено. Останалите подразделения също са в цветущо здраве – добави Фернандес.