Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сироткин би заел мястото на Кубица в Уилямс

Сироткин би заел мястото на Кубица в Уилямс

906
0
Сергей Сироткин,
Сергей Сироткин, снимка: Уилямс

Сергей Сироткин заяви, че би заел мястото на Роберт Кубица в Уилямс ако има тази възможност. Полякът се представя доста неубедително от началото на сезона, като е значително по-бавен от съотборника си Джордж Ръсел.

Затова се появиха спекулации, че той ще бъде заменен в скоро време от Никола Латифи, който в момента е резервен пилот в тима на Уилямс. Именно той кара болида FW42 по време на тестовете в Барселона във вторник и сряда.

Сироткин беше титуляр в екипа на Франк Уилямс през 2018 г. Тогава той спечели позицията именно в битка с Кубица в края на 2017 г. След края на миналия сезон той бе освободен и сега е резервен пилот на Рено.

„Често съм питан за това дали бих заел мястото на Кубица, каза Сироткин пред агенция Tass. – Като пилот, аз искам да се състезавам с най-добрите в света, независимо колко добра е колата.

Основната ми задача сега е да работя по колата на Рено за 2021 г. Болидът за тестване на 18-цоловите гуми ще бъде готов в края на септември. И аз ще правя всички изпитания с нея. Това е ключовата ми роля в тима.“

Сироткин заяви още, че очакванията към представянето на Рено за тази година са били доста по-големи. А тимът не е на достатъчно добро ниво. И след 5 кръга е едва на 8-о място в класирането при конструкторите.