Начало Рали Ситроен и Форд усилено тестват

Ситроен и Форд усилено тестват

46
0
??????? DS3,????????? ????

Екипът на Ситроен проведе изпитания с DS3 WRC в Уелс в продължение на цяла седмицата веднага след рали Великобритания. През първите два дни изпитанията бяха проведени лично от световния шампион Себастиен Льоб.

Докато Ситроен тестваха във Великобритания времето бе променливо, което им позволи да изпробват колата при разнообразни условия. Това бе допълнителен бонус, след последните им изпитания в Южна Франция, където бе слънчево и топло.

По повод на тестовете в Уелс Льоб сподели:

– Дойдох тук направо от рали Великобритания и по тази причина все още имам чувство за добър състезателен ритъм, с който да карам колата. Сравнението, което направихме с DS3 бе добро.

Конкурентният тима на Форд също навъртяха километри с новата си Фиеста RS WRC в базата си в Кумбрия (Великобритания). Впоследствие Яри-Мати Латвала заяви:

– Всичко с новата кола върви наистина добре. Отбелязваме прогрес и трябва да кажа, че колата е невероятна за каране. Усещането е прекрасно, тя е отлично балансирана и с добра скорост. Добре е да натрупаш опит с автомобила, с който догодина ще се състезаваме. Ще навъртим доста километри преди Швеция (първи кръг от WRC през сезон 2011 – б. р.) и това е чудесно, Нуждаем се от огромен опит с колата преди да започнем да се състезаваме.

Очаква се следващия месец и двата екипа да се прехвърлят за тестове в Скандинавия и да проверят поведението на автомобилите си в зимни условия.