Начало Рали Ситроен не обвиняват Мишлен за спуканите гуми

Ситроен не обвиняват Мишлен за спуканите гуми

70
0
???? ?????? 2011,????????? ????

Техническият директор на Ситроен Ксавие Местелан-Пиньо не обвинява Мишлен за проблемите с гумите, които имаше неговият тим по време на рали Швеция 2011.

През настоящия сезон френската компания Мишлен се завърна в световния шампионат като основен доставчик на тринадесетте тима. В първия кръг в Швеция обаче Себастиен Льоб имаше няколко случая на спукани гуми, които не можеше да обвърже с реално допусната от него грешка. Появиха се предположения, че причина за инцидентите е отлепяне на джантите от гумите.

За по-голяма яснота техническият директор на тима на Ситроен Ксавие Местелан-Пиньо обясни:

– Имахме спукана гума на Себастие през първия ден. После обаче изпробвахме различни налягания на гумите. Случваше ни се да губим налягане по време на съботния ден, но това не беше пукане на гума. Причината бе докосване до снежната стена покрай пътя или защото колелото е попадало в ледени коловози на пътя или нещо подобно. Това обаче не е по-сериозен проблем отколкото е бил в миналото.

От своя страна говорител на Мишлен коментира:

– По време на тестовете и подготовката ни за завръщането ни във WRC тази година, сме изминавали дистанция, равняваща се на два сезона в световния шампионат. По време на тези тестове гумите са били подлагани на екстремни условия. При тези дейности, да, имали сме няколко пукания на гуми, но това е част от рали спорта.

Говорителят на Мишлен уточни, че компанията няма никакви притеснения относно гумите за макадам, които ще бъдат използвани в следващите няколко кръга от WRC.