Начало Други Ситроен ще участват в WTCC с C-Elysee

Ситроен ще участват в WTCC с C-Elysee

121
0
Ситроен C-Elysee WTCC

Ситроен обявиха, че ще участват в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) с модела C-Elysee. Новината бе съобщена месец след официалното потвърждение за включването на френската марка в първенството. Колата ще е първата, която ще бъде подготвена според новите правила, влизащи в сила догодина.

Изборът на този модел за WTCC демонстрира много ясно намерението на Ситроен да използва надпреварите като средство за подкрепа на комерсиалното развитие – подчерта главният изпълнителен директор на бранда Фредерик Банзе. – С надпревари в Латинска Америка, Мароко, Китай и Русия WTCC има наистина глобален календар и това ще е невероятна възможност да покажем колата – ключов фактор за растежа ни – пред публиката от ентусиазирани фенове на автомобилния спорт.

Техническият директор на Ситроен Рейсингн Ксавие Местелан-Пиньон посочи, че изборът точно на този модел е идеален от гледна точка на аеродинамиката.

Освен това успяхме да монтираме различни други компоненти сравнително лесно. Това ще е първият ни пистов автомобил и непрекъснато си задаваме въпроси има ли смисъл един или друг наш избор, но точно това прави предизвикателството толкова вълнуващо – допълни той.

C-Elysee WTCC е със същия 1,6-литров турбодвигател, с който са и DS3 WRC в световния рали шампионат. Мощността обаче е вече близо 380 к.с. Скоростната кутия е шестстепенна секвенциална.

Колата е излязла на писта за първи път преди няколко дни. Сега Ситроен ще имат програма от развойни тестове. Автомобилът ще има премиера по време на международния автомобилен салон във Франкфурт (Германия) в средата на септември.