Начало BG спорт Скандал прекрати планинско Осогово

Скандал прекрати планинско Осогово

2859
0
снимка: Асен Илиев

Скандал сложи предсрочно край на планинско изкачване Осогово, което бе 4-и и последен кръг от Националния шампионат. Причина за него стана отстраняването от първия манш на лидера в първенството до момента Пламен Камбуров от екипа на Ел-Ви Ауто Рейсинг с Мицубиши Лансър Ево 9 заради закъснение за старт.

В момента, в който Камбуров трябваше да се придвижи напред към старта, пред него бе спусната бариерата. Като причина за това се посочва, че пилотът на Ел-Ви Ауто Рейсинг е просрочил 5-минутния период, в който той е длъжен да се подготви за предстоящия старт.

Камбуров претендираше, че не е закъснял. Затова почти целият екип на панагюрския тим се изсипа в зоната на старта, търсейки обяснения от съдийското ръководство на планинско Осогово.

Скандалът продължи близо 50 мин. След което спортният директор на състезанието Георги Стоянов обяви, че поради форсмажорните обстоятелства надпреварата се прекратява след първия манш. А участвалите в нея пилоти ще получат половината от точките.

Любен Каменов, снимка: Асен Илиев

Така победител стана Любен Каменов с Мицубиши Лансър Ево 9, който бе най-бърз в първия състезателен манш, а също и в тренировките вчера. Втори е Александър Бурдин с БМВ М3 (първи в клас HC2), следван от Ивелин Йотков с БМВ Е30.

Четвърти остана единственият конкурент на Камбуров за титлата Искрен Веселинов, първи в клас HC4. Така шампион е Пламен, който за втори път е първенец в тази категория след 2019 г.