Начало Автомобили Skoda произведе 750 000-ия Superb

Skoda произведе 750 000-ия Superb

45
0

750 000-ият автомобил Skoda Superb слезе от поточната линия на завода на Skoda в Квазини. Skoda Superb е флагманът на марката от 2001 година насам. Третото поколение на модела ще бъде представено на пазара през юни тази година. Новата Skoda Superb направи революция в дизайнерския език на марката, достигайки нови измерения по отношение на комфорт и технологии.

“Произведените 750 000 автомобила Skoda Superb са доказателство за изключителния успех на нашия флагман,” каза председателят на борда на директорите на Skoda проф. д-р Винфред Валанд. “Като един от най-добрите автомобили в средния клас, Skoda Superb е синоним на най-високо качество, което идва директно от Чешката република. През последните 14 години тя вдъхновява клиентите ни в Европа и Китай, и други пазари отвъд океана. Именно въз основа на този успех, ние навлизаме в нова ера с третото поколение на модела. Цялата ни моделна гама пое по един напълно нов път по отношение на технологии, дизайн и емоционално излъчване. Новата Skoda Superb превъзхожда всички автомобили, които марката е произвеждала до сега.

Skoda Superb спечели короната в моделната гама на марката още от 2001г. Още с навлизането си на пазара, тя завзе топ позицията в сегмента на средния клас автомобили. Името на модела е вдъхновено от латинската дума „superbus“, която означава „горд“ или „величествен“.

Към днешна дата, Skoda Superb е един от най-добрите и най-успешни автомобили в средния клас. Първото поколение на модела (произвеждано от 2001 до 2008) носеше отличителните черти на класическа лимузина и задаваше стандарти точно по отношение на пространство. Второто поколение на модела от 2008г. вдъхнови клиентите с нови, гъвкави приложение, повече технологии и неподвластен на времето дизайн. От 2009г. Skoda Superb се предлага и в комби версия.

Третото поколение на Skoda Superb достига нови измерения по отношение на дизайн и технологии. Напълно обновеният флагман на Skoda се характеризира с най-новите технологии, предоставени от дизайнерски екип на Skoda. Пространството в автомобила, което е над средното за този клас, е увеличено още повече, като освен това новата Skoda Superb е построена върху модулната платформа MQB.

Просторният интериор, иновативните системи за безопасност и комфорт, високото ниво на природосъобразност, мощните двигатели, изпълняващи изискванията на стандарта за вредни емисии Euro 6 и типичните за Skoda „Simply Clever” решения, превръщат новия Superb в топ автомобила на Skoda в сегмента на средния клас коли.

Новата Skoda Superb ще се сглобява в завода на марката в Квазини, също като своя предшественик. За да започне сглобяването на последното поколение, производителят направи сериозни инвестиции в нови производствени технологии и зони за сглобяване и логистика. Производствените мощности са настроени да се увеличат постепенно до около 280 000 автомобила годишно. Квазини е един от трите производствени завoда на Skoda в Чешката република, като в момента там работят 4500 души.

Skoda възнамерява да започне производството на SKODA Superb в Китай през 2015 г.