Начало Други Скот Маклоклън с втора победа от началото на сезон 2022 в Индикар

Скот Маклоклън с втора победа от началото на сезон 2022 в Индикар

204
0
Скот Маклоклън, Индикар
Скот Маклоклън, снимка Индикар

Скот Маклоклън записа втора победа от началото на сезон 2022. Пилотът на Пенске триумфира на пистата Мид Охайо. Новозеландецът водеше през по-голямата част от надпреварата. Американското трасе бе домакин на деветия кръг от тазгодишната кампания в американските серии Индикар. Втори финишира действащият шампион Алекс Палу (Чип Ганаси Рейсинг), следван от Уил Пауър (Пенске).

Оригиналният старт бе повторен защото част от състезателите не бяха заели своите места както трябва. След повторната стартова процедура, О’Уорд поведе от полпозишън, следван от Маклоклан. Зад тях Розеквист изпревари Херта. Пети и шести бяха Диксън и Пажно.

След изминаването на първите няколко тура на Мид Охайо, О’Уорд водеше с аванс от около секунда пред Маклоклън. Трети бе Херта. Съотборникът на О’Уорд в екипа на Макларън (Arrow McLaren SP) Феликс Розенквист получи механична повреда в своя болид и спря в зоната за сигурност. Това предизвика жълти флагове по цялото трасе.

При рестартирането в 11-ата обиколка, шесткратният победител в Мид Охайо Скот Диксън задмина Херта и се придвижи на трета позиция. Пилотът на Андрети Аутоспорт трябваше да работи усилено, за да задържи своята позиция. Американецът бе атакуван от Симон Пажно. По-назад Дейвид Малукас се възползва от това, че от по-меките си гуми на Файърстоун, за да изпревари Кайк Къркууд.  На девето място се движеше Александър Роси. Калъм Илот допълни Топ 10, изпреварвайки Джоузеф Нюгардън и Ринус ВиКей.

В 29-тата обиколка лидерът в надпреварата на Мид Охайо Пато О’Уорд се оплака от загуба на мощност в своя автомобил. Мексиканецът се прибра в бокса. Така лидерството бе поето от Маклоклън.

Новобранецът Кайл Къркууд също приключи участието си в състезанието на пистата Мид Охайо, след като допусна грешка и катастрофира на девети завой. Същевременно О’Уорд също отпадна, докато на трасето отново имаше жълти флагове.

След възобновяването на надпреварата Палу изпревари ВиКей и се доближи до Маклоклън. Бившите пилоти от F1 и съотборници в екипа на Андрети Аутоспорт Ромен Грожан и Александър Роси се удариха и предизвикаха ново забавяне на колоната.

До края на надпреварата в Мид Охайо Маклоклън задържа първото място и пресече старт-финалната линия с около половин секунда аванс пред Алекс Палу. Третото място зае Уил Пауър. Австралиецът потегли от дъното на колоната, но успя да се озова на подиума след всичкия хаос на трасето.

Четвъртото място зае Ринус ВиКей (Ед Карпентър Рейсинг), Пети и шести завършиха Скот Диксън и Маркус Ериксон от екипа на Чип Ганаси Рейсинг. Седмото място отиде при Джоузеф Нюгардън (Пенске), следван от Хелио Кастроневес (Meyer Shank Racing), Дейвид Малукас (Dale Coyne Racing) и Симон Пажно (Meyer Shank Racing).