Начало Moto News Скот Рединг преминава в МотоGP догодина с Грезини Хонда

Скот Рединг преминава в МотоGP догодина с Грезини Хонда

79
0
Скот Рединг

Пилотът от Мото2 Скот Рединг ще премине в най-високата категория на мотоциклетните надпревари МотоGP, бе обявено точно преди домашния му старт във Великобритания. Той ще се състезава за тима на Грезини Хонда. Договорът на британеца е за две години.

20-годишният състезател ще кара новия Хонда Production Racer – частна версия на прототипа RC213V с механични вместо пневматични клапани и конвенционална вместо безстепенна скоростна кутия.

Нямам търпение за предизвикателството на МотоGP през следващия сезон. Ще се надбягвам с най-добрите пилоти в света, при това с чисто нова Хонда, така че вече съм наясно колко сложен ще е процесът на учене и свикване. Именно поради тази причина бе важно да направя тази стъпка с опитен тим, а малко са отборите, притежаващи повече опит от Грезини Хонда. Сега ще се съсредоточа върху това да довърша сезона си в Мото2 с Марк ван дер Стратен, без чиято подкрепа през последните четири години нямаше да имам шанса да стигна до най-високата категория – коментира Рединг.

В Грезини в момента карат Алваро Баутиста – той остава в отбора за 2014 г. – и австралийският новак Брайън Стеъринг, чието място ще заеме Рединг. Шефът на екипа Фаусто Грезини заяви от своя страна, че за него ще е удоволствие да работи с млад талант като Скот Рединг.

Подписахме двегодишен контракт с ясната цел да изградим амбициозен проект, по време на който Скот да се изгради като пилот и да стигне върха в МотоGP. Той вече показа колко много качества притежава и сме горди, че ще го приветстваме при нас. Стилът му на каране е страхотен за гледане, както и подходът му към състезанията – допълни Грезини.

Рединг е най-младият пилот в историята на мотоциклетните надпревари с Гран при победа. През 2008 г. той стана пръв в 125 куб. см на пистата Донингтън парк само на 15 години и 170 дни. Настоящият сезон е четвърти за него в Мото2, като през него Скот има две победи и шест подиума от десетте изминали кръга. Той води в генералното класиране с 21 точки аванс пред Пол Еспаргаро, който пък бе потвърден в Тех3 Ямаха в МотоGP за догодина.