Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Скудерията отлага дебюта на подобрения мотор

Скудерията отлага дебюта на подобрения мотор

30
0

Екипът на Ферари най-вероятно ще се откаже от пускането на подобрената си задвижваща система в Гран при на САЩ. Първоначално от Скудерията смятаха да използват останалите си 4 възможности за развитие на двигателя за уикенда в Остин, като промените да са с насоченост за следващия сезон.

Според motorsport.com обаче екипът няма да бърза с нововъведенията, които се очакваше да бъдат основно в MGU-K и масления радиатор. Причината за това е, че ФИА разреши на производителите на задвижващи системи да използват 32 вместо първоначално планираните 25 токена за развитие за 2016 г.

При тази ситуацията в Маранело нямало за какво да бързат да пускат новата спецификация на двигателя още в САЩ, при положение че ще имат доста повече възможности за ъпгрейди в бъдеще.

Смята се, че идеята за догодина е Ферари да въведе нов по-тесен блок на двигателя, което да направи задната част на колата по-свита. Това от своя страна ще подобри аеродинамиката и цялостната скорост на болида.

Според Лоренсо Саси, който е шеф дизайнер по двигателите на Ферари, призна, че тимът обмисля няколко идеи за това как най-добре да използва останалите си токени за развитие.