Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Слънце и отлично време посрещат F1 на Херес

Слънце и отлично време посрещат F1 на Херес

49
0
Херес

Отлично време съпътства тази сутрин представянията на Заубер, Ред Бул и Торо Росо на испанската писта Херес.

Температурата към 10 часа вече надхвърля 10 градуса. Отлични условия за първите тестове през сезона обещават метеоролозите за цялата седмица. Очаква се в следобедните часове живакът да се качва до 18 градуса.

Точно в 11 ч. местно време започва първата презентация днес – тази на Заубер, като пилотите на тима ще вдигнат покривалото на новия болид на стартовата права. По-късно ще видим новия автомобил на Ред Бул, а късно след обяд – и този на Торо Росо.

Въпреки лошото време в Европа пресцентърът на пистата вече е почти пълен като за състезание, нищо че известният финландски журналист Хейки Култа е прекарал нощта в Мадрид, а техническият анализатор и наш партньор Крейг Скарбъро не можа да пристигне за първото представяне заради хаоса на лондонските летища.

Вчера пътувах от Мадрид заедно с Петер Заубер и Мониша Калтенборн, които бяха хванали връзка през Мюнхен, за да пристигнат навреме. Швейцарецът почти възмутено обърна внимание на британски колега, че не лети в бизнескласа – все пак е криза. Дали новият болид на тима ще му помогне да се пребори с нея, предстои да видим.