Начало Автомобили След Формула 1 Хонда отменят и проекта NSX

След Формула 1 Хонда отменят и проекта NSX

39
0

След като продължават да индикират, че имат сериозни финансови затруднения ( и последната индикация бе отказването от Формула 1), Honda направиха поредната жертва и анулираха плановете си за наследник на суперавтомобила NSX. Новият автомобил с V10 двигател се очаквате да се появи в САЩ следващата година под марката Acura, но за съжаление всичката работа по развитието на модела е преустановена.

Изпълнителният директор на Honda, Такео Фукуи, потвърди плана в реч по случай края на годината. В нея той каза, че работата по развитието на колата ще бъде преустановена. Фукуи също така разкри, че плановете за представянето на марката Acura в Япония са замразени. И новините идват по-малко от две седмици, след като Honda потвърдиха и плановете си за оттегляне от Формула 1 от следващата година. Отново финансовите ограничения се превърнаха в основна причина.

Honda иначе също така съобщиха, че са намалили прогнозите си за оперативна печалба с 67 % -трети път тази година, в който те правят това. Автомобилният производител сега очаква печалбата за финансовата година, приключваща на 31 март, да бъде 2 милиарда долара – с 2 милиарда долара по-малко спрямо миналата година. Вместо това Honda ще се фокусират върху повече горивоефективни хибридни и дизелови модели, особено в сегмента на компактните коли. Иначе на този етап все още си има планове за миниавтомобил, който да бъде позициониран под настоящия Fit (Jazz), както и за хибридния спортен автомобил CR-Z.