Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Следващият сезон в F1 ще завърши през декември

Следващият сезон в F1 ще завърши през декември

50
0
Гран при на Австралия,Мелбърн,старт

Следващият сезон във Формула 1 ще завърши чак през декември, съобщава сайтът racefans.net на популярния журналист Дитер Ренкен.

Според информацията заради увеличаването на състезанията в календара сезонът ще започва със седмица по-рано спрямо настоящия – на 17 март и ще завършва 1 седмица по-късно – на 1 декември.

Ако това се потвърди, то ще означава, че шампионатът ще завърши през месец декември за първи път от 1963 г. насам. Тогава сезонът приключва с Гран при на ЮАР на 28 декември.

Целта на промените е да има по-големи паузи между състезанията и да не се налага провеждането на 3 надпревари една след друга. Очаква се календарът да се увеличи с едно състезание – това в Маями. В същото време обаче бъдещето на Гран при на Германия не е сигурно. Договорът на състезанието изчита след края на тази година и засега не е подновен.

Световният съвет на ФИА пък одобри формално промените по аеродинамиката на колите в F1 за следващия сезон. Те включват по-опростени предни крила и спирачни дискове, и по-широки задни крила. Промените се правят с цел изпреварванията да станат по-лесни.