Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Смедли: Загубихме заслужен подиум

Смедли: Загубихме заслужен подиум

42
0

Шефът по представянето на Уилямс във Ф1 Роб Смедли заяви, че е изключително разочарован от случилото се с Валтери Ботас в последната обиколка. Финландецът вървеше 3-и, преди да се стигне до удар с Кими Райконен и отпадане. Според Смедли екипът му е загубил един заслужен подиум в ден, в който е свършена добра работа с правилните стратегически решения. Все пак Маса с другия болид завърши 4-и и донякъде компенсира загубите.

„И двамата пилоти изпълниха фантастично задачите си, заяви Смедли. – Разочароващо е, че си тръгваме с по-малко точки, отколкото трябваше да имаме, и без сребърна купа от подиума. Пирели свършиха добре работата си с гумите и с различна стратегия нашите коли ги накараха да работят по начина, по който имахме нужда. Сега трябва да отидем в САЩ и Мексико в добро настроение и да използваме позитивите от този състезателен уикенд.”

„Добър резултат за мен, като успях да се върна след разочароващия резултат в квалификацията, коментира и Маса. – Загубих малко време зад по-бавни коли в началото на надпреварата, защото бях с по-твърдите гуми спрямо тези около мен. Но темпото ми със супермеките гуми беше много добро в края. Това ми позволи да бъда в позиция да спечеля повече точки във финалната обиколка заради инцидентите пред мен.”