Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Смесени чувства в Браун

Смесени чувства в Браун

57
0

В противоположни краища на стартовата решетка се озоваха пилотите на Браун Гран при след квалификацията на Спа-Франкоршамп. Рубенс Барикело спечели чудесната 4-а позиция, докато Дженсън Бътън е едва 14-и. Лидерът във временното генерално класиране изостава сериозно в борбата – от Гран при на Турция през юни (която спечели) той взима броени точки на състезание. Толкова задна стартова позиция едва ли ще помогне и утре на англичанина, който обясни, че имал проблеми с гумите:

– Не очаквах да се класирам на 14-о място днес, но определено имахме проблем с нивото на сцепление, особено с по-меките гуми. Колата не върви особено добре цял уикенд. Обикновено с Рубенс имаме много близки времена, но днес той бе бърз с типа смес, с която аз имах грижи. Освен това задната част бе нестабилна и въобще не се чувствах уверен при спиране, особено в средния сектор.

На другия полюс на настроението бе Барикело. Бразилецът спечели надпреварата във Валенсия миналата седмица и всякакво колебание дали иска все още да кара във Формула 1 изглежда е изчезнало.

– Невероятно съм щастлив от представянето ни в квалификацията днес и втора редица на грида. Резултатите въобще бяха една от най-големите изненади на годината и е страхотно за Джанкарло Фисикела да е на полпозишън. Хубаво е да се види, че „старите“ още имат хъс! Аз лично извлякох максимума от колата си днес, особено във втория сегмент – тогава направих една от най-добрите си обиколки на Спа. Проявихме доста агресия спрямо стратегията си и затова ще карам на ръба утре – заяви Рубенс.