Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Смесени чувства във Форс Индия след първия ден тренировки

Смесени чувства във Форс Индия след първия ден тренировки

32
0

Много доволен от представянето на своя Форс Индия VJM03 остана Адриан Сутил след двете свободни сесии на пистата в Монако. Немският пилот бе с толкова добри базови настройки за това конкретно трасе, че почти не прави промени по тях в течение на изпитанията.

– Това означава също така, че нямаме толкова много работа за утре и събота. Автомобилът върви много постоянно, благодарение на което дадох наистина добри времена. Крайното класиране (осми – б.р.) изглежда обещаващо. Темпото ни в дълги серии също бе на ниво – заяви Сутил.

Той допълни още, че е имал грейнинг при мекия тип гуми за Монте Карло, но не се притеснява от това и може да го контролира.

Не толкова щастлив обаче бе съотборникът му Витантонио Лиуци. Италианският състезател още днес се оплака от трафик, макар да призна, че е очаквал нещо подобно по тесните улици на Княжеството.

– Нужно е само разумно управление, особено като се има предвид разликата в скоростта при отделните автомобили. Ситуацията няма да се промени – в Монако винаги е било така и винаги има елемент на неизвестност – каза Лиуци. – Но макар крайната ми позиция да не е оптимална, то може да сме доста щастливи от представянето на колата с много гориво на борда. Трябва да подобрим баланса при малко бензин, тъй като задницата бягаше. Според мен сме в по-добра форма, отколкото за предишната надпревара – допълни Тонио.