Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Смит поема ежедневната техническа работа в Катерам, Гаскойн повишен

Смит поема ежедневната техническа работа в Катерам, Гаскойн повишен

24
0
Майк Гаскойн

Марк Смит е новият технически директор на Катерам във Формула 1, след като досега заемащият поста Майк Гаскойн бе повишен и вече ще отговаря за техническия департамент на цялата Катерам Груп. Негова задача ще е координирането между няколкото отбора на компанията в различни серии (F1 и GP2), както и между Катерам Карс, Катерам Композитс и Катерам Технолъджи и Иновейшън.

Гаскойн бе с отбора още от създаването му и ролята му в изграждането и утвърждаването на екипа неведнъж е подчертавана от собственика Тони Фернандес.

Много се гордея в настоящия момент. Новата ми роля ще ми даде възможност да работя по съвсем различни възможности във всички сфери на дейност на компанията – заяви Гаскойн. – Марк Смит е точният човек за поста и сега ролята му ще се разшири.

Смит дойде от Форс Индия и сега ще се занимава изцяло с ежедневните задачи в екипа от техническа гледна точка. Той бе привлечен миналата година. Сега заяви, че предизвикателството е голямо, но се вълнува много от новите задачи и благодари за дадения му шанс.