Начало Рали Сойлу поведе в Сливен, Ангелов отпадна

Сойлу поведе в Сливен, Ангелов отпадна

310
0
Мирослав Ангелов/Георги Гаджев с Шкода Фабия, снимка: Мегапорт

Турският екипаж Юсгур Сойлу/Арас Динчер (Шкода Фабия Рали2) поведе след първия ден на рали Сливен, 2-и кръг от Националния шампионат. След 4 отсечки те имат 24 сек аванс пред сънародниците си Мустафа Чакал/Озгюр Акдак (Хюндай i20 NG R5).

Трети и най-добре класиран от българските екипажи са шампионите за 2015 г. Георги Василев/Стефан Добрев (Дианел, Мицубиши Лансър Ево 9).

В същото време екипаж на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Шкода Фабия Рали2 Ево) отпадна от надпреварата. Двамата завършиха първия ден на 4-о място в общото класиране, но след първия преглед на скоростната кутия на автомобила се установи, че те няма да могат да продължат участието си.

„Още на старта на третия скоростен етап – Карандила (14.59 км), при превключването на скоростите се чу не привичен звук, след който останах с единствена 4-а предавка, каза за rallyXpress Ангелов. – Наложи се не само да се движа много бавно, но и с този проблем да стартирам във финалния етап (Монбат, 2.5 км).“

От надпреварата отпадна и друг наш водещ екипаж Даниел Попов/Ангел Башкехайов (JPR, Пежо 208 Рали 4). Двамата излетяха още на първия хлъзгав завой в първата отсечка и се обърнаха по таван. За щастие те се отърваха без контузии.

Днес предстоят 7 етапа, чийто пик е второто преминаване на 29-километровия скоростен тест Агликина поляна (стартът е в 16:31 ч.), преди церемонията по награждаването на аеродрума Бършен в 18.00 ч.