Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Солидно представяне за Мерцедес в квалификацията на Йонгам

Солидно представяне за Мерцедес в квалификацията на Йонгам

56
0
Михаел Шумахер

Солидно представяне от страна и на пилотите, и на отбора – това бе определението на шефа на Мерцедес Гран при Рос Браун за работата на екипа му по време на квалификацията за Гран при на Корея днес на пистата Йонгам. Нико Розберг се класира пети, а Михаел Шумахер е девети на стартовата решетка, като и двамата ще разчитат в надпреварата на добрата си скорост на прави плюс добро темпо в дълга серия с много гориво.

– Много съм доволен от петото място и вероятно това е най-добрата възможна позиция, която бяхме в състояние да спечелим днес. Хубаво е да съм пред кола на Макларън и една на Ферари, както и пред Роберт [Кубица], който върви страшно близо до нас напоследък. Но сме в чудесна позиция за утрешната надпревара. Стратегията ще е от жизненоважно значение заради късането на гумите. Но ние сме силни точно в тази област и с малко късмет може да имаме и прекрасен резултат на финала – коментира Розберг.

Седемкратният световен шампион имаше някои грижи в сравнение със съекипника си. Той направи някои промени по MGP W01, но призна, че е постигнал възможния максимум за деня.

– Отборът свърши великолепна работа и двата ни автомобила се класираха в Q3, така че според мен ще потеглим от по-добрата страна на трасето. Доста оптимистично съм настроен за утре, когато би трябвало да спечелим точки, особено като се има предвид, че реглажите ни бяха направени с поглед към състезанието – заяви Михаел.

Той имаше и лек сблъсък с Рубенс Барикело, след като пилотът на Уилямс го обвини в умишлено задържане и поиска рейс директорът Чарли Уайтинг да разследва случая.