Начало Лайфстайл Sony с 84-инчов 4K LCD телевизор на българския пазар

Sony с 84-инчов 4K LCD телевизор на българския пазар

92
0

Sony представи моделната си гама за 2013 г. на изложението з потребителска електроника (CES) в Лас Вегас в Съединените щати, а на българския пазар вече показа 84-инчов 4K LCD телевизор.

Най-новите продукти на компанията, видени на изложението, че ще са налични у нас от март и април 2013 г. Сред тях са новата гама телевизори на Sony BRAVIA, които могат да се управляват без никакво усилие от директно от таблет или смартфон. Новата насока в дизайна им се нарича Sense of Quartz и е с деликатно, но осезаемо присъствие във всяко жилищно пространство.

Четирите нови интелигентни Blu-ray Disc™ плейъра пък се отличават със сензационен дизайн, снабдени са с множество функции и създават великолепна атмосфера във всяко жилищно пространство. Домашното развлечение е още по-наситено като изживяване, колкото с новото семейство системи за домашно кино с 4K премащабиране и музикален стрийминг с едно докосване.

Видеокамерите на Sony за този сезон са с най-добрата картина досега, превъзходен звук и възможност за лесно споделяне. Подобреното качество на картината и по-разнообразните снимачни опции са комбинирани с вълнуващи възможности за споделяне и преглед на видеоклипове. В същото време новият Walkman® W273 е първият досега от Sony, който е водоустойчив на дълбочина до 2 м и е идеален за съвременния активен начин на живот.

Специално за феновете на Формула 1 обаче по-интересен е новият 84-инчов модел LCD телевизор BRAVIA, KD-84X9005 е с 4K (3840 x 2160) LCD панел и 4K X-Reality PRO процесор от Sony за висококачествена картина със супер резолюция. Тази страхотна комбинация предоставя безупречна картина с висока резолюция за голям екран и мощен звук, осигурявайки на зрителите завладяващи изживявания, различни от предлаганите досега.

4K LCD панелът на KD-84X9005 се състои от приблизително 8.29 мегапиксела, което представлява 4 пъти по-висока резолюция от тази на стандартните Full HD телевизори. Процесорът 4K X-Reality PRO от Sony предоставя висококачествена картина със суперрезолюция, оптимизирайки я за 4K LCD телевизори. Тази технология е способна да възпроизвежда в 4К най-разнообразно съдържание с различна резолюция от HD цифрови телевизионни програми през Blu-ray дискове до интернет съдържание. Зрителите няма да забележат пикселите в картината, а ще се насладят на поразително реалистични и изключително ясни изображения. Широк зрителен ъгъл от 60 градуса и препоръчително разстояние от 1,70 м правят гледането на телевизия наистина поглъщащо. Препоръчителното разстояние за гледане на 4К телевизор е половината разстояние в сравнение с Full HD телевизор, при който се препоръчва гледане от разстояние равно на височината на екрана умножена по 3.

Системата високоговорители 10 Unit Live Speaker, комбинирана с уникалната Sony технология за обработка на звук от най-високо качество, доставя мощен обгръщащ триизмерен саунд. Впечатляващият екран с висока резолюция и мощният звук предлагат завладяващи изживявания, коренно различни от съществуващите досега. Сякаш присъствате на концерт на живо или сте в истински киносалон, или на реално състезание от F1.