Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 СОТА: Исканията на Бърни са нереалистични и неприемливи, но сме готови да...

СОТА: Исканията на Бърни са нереалистични и неприемливи, но сме готови да платим

61
0
Гран при на САЩ

Бъркотията около Гран при на САЩ, насрочена за догодина, продължава да се задълбочава. Последните новини дойдоха от организаторите от пистата Съркют ъф ди Америкас (СОТА): те обявиха, че са готови да платят домакинската такса за надпреварата, но обвиниха Бърни Екълстоун, че поставя нереалистични и неприемливи искания. Те направили своя версия на договора и го върнали на англичанина.

Подобна постъпка е изключително рядко нещо във Формула 1, където никой не оспорва желанията на Екълстоун. Опълчилите се срещу високите такси или засегналите го по друг начин обикновено губят надпреварите си, като той обича да повтаря, че желаещи да стана домакини на старт от F1 държави има достатъчно.

СОТА отговори на договорните изисквания на Формула Уан Мениджмънт, съгласявайки се незабавно да заплати таксата за Гран при на САЩ през 2012 г. СОТА предложи и установяването на схема за авансови плащания за стартовете след 2012 г. Предложението идва след няколко седмици разговори и след като бъде прието, състезанието ще е сигурно – се казва в изявлението на хората от трасето, където строежът бе спрян миналата седмица.

Допълва се също така, че готовност за трансфер има от известно време, но той не е осъществен, защото изпратеният преди две седмици на СОТА нов договор съдържа нереалистични и неприемливи искания.

Помолен за коментар на случващото се, Бърни заяви:

Човекът, който щеше да прави всичко (Таво Хелмунд – б.а.) не мислеше, че има нещо неприемливо и на Епщайн не му е работа за казва, че е такова. Трябва да отидем до банката и да видим дали може да получи парите. Ако направи каквото поискахме, ще има договор.