Начало Автомобили Специален Ford Focus Hard Rock идва в България за концерта на Металика

Специален Ford Focus Hard Rock идва в България за концерта на Металика

133
0

Специална версия на Ford Focus – Focus Hard Rock, ще бъде доставена у нас по повод предстоящия концерт на Металика. Общо 100 модела, оборудвани в чест на култовата банда, ще пристигнат в България и ще зарадват всички автомобилни и хард рок почитатели.

Focus Hard Rock е във версия хечбек с 5 врати и ще се предлага с два вида двигатели – 1.6 бензин Ti-VCT, 115 к.с. и 1.8 TDCi дизел, 115 к.с. Моделът се отличава с подчертано спортно-елегантно излъчване. Задният спойлер в цвета на купето и 16-цоловите алуминиеви джанти със спортен ST-дизайн допринасят за спортния външен вид, а хромираните лайсна и кант на горната и долна радиаторна решетка внасят допълнителни елегантни щрихи.

В оборудването на Focus Hard Rock са включени редица екстри, сред които централно заключване с дистанционно управление, ел. регулируеми и отопляеми странични огледала с вградени мигачи, кожен волан, двузонов автоматичен климатик, темпомат, трип-компютър и ABS с електронно разпределение на спирачното усилие (EBD). Към всичко това се добавят още задни LED-светлини, фаровe за мъгла, централен подлакътник и адаптивни фарове. За добрия саунд автомобилите са оборудвани с аудиосистема SONY, включваща радио, компакт-диск и MP3-плейър с RDS EON, 8 премиум тонклони, управление от волана и Аих-жак.

Focus Hard Rock ще се предлага само в два цвята – в цвета на рок феновете – черно, и в сребристо. 100-те специални автомобили ще са обозначени с индивидуален номер от 001 до 100 и емблема Ford Focus Hard Rock.

Металика е втората група, на чийто концерт в България марката Ford е официален спонсор. През май месец Ford подкрепи и първия у нас концерт на легендарните KISS.