Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Специални пожелания към Шумахер на рождения му ден

Специални пожелания към Шумахер на рождения му ден

89
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер навършва днес 45 години.

Седемкратният световен шампион се бори за живота си в университетската болница в Гренобъл след падане по време на ски спускане. След инцидента хиляди автомобилни пилоти, спортисти от всевъзможни дисциплини и фенове изразиха подкрепата си и са категорични, че той ще се оправи напълно, защото е борец. Така го определи и семейството му в специално обръщения на официалния му уебсайт, в което благодари на всички, изпратили добрите си пожелания към Михаел.

Днес е специален ден за Ферари и феновете ни, тъй като е рожденият ден на Михаел Шумахер – пише в изявление на уебсайта на Скудерията. – В момента той води най-важната битка в живота си и затова искаме да му изпратим много специални пожелания. Заедно имахме толкова прекрасни моменти и избрахме 72. Числото не е случайно, тъй като представлява броя победи, които Михаел постигна със Скудерията от 1996 до 2006 г.: 72 Гран при, дали на нас и на милионите ни фенове по цял свят толкова огромно удоволствие. Това бяха незабравими мигове – те, заедно с неговите страст, отдаденост и професионализъм правят Михаел завинаги част от великото семейство на Ферари.

В обръщението се допълва, че всички в Маранело следят отблизо ситуацията, като президентът Лука ди Монтедземоло и шефът на тима във Формула 1 Стефано Доменикали поддържат връзка със семейството на Шумахер.

Очевидно е, че днес има двойна причина да му изпратим най-добри пожелания. Forza Michael! – завършва изявлението.

Официални клубове на Скудерията организират събитие навръх рождения ден на седемкратния световен шампион в Гренобъл.

Разследването на инцидента, при който пострада Михаел, продължава.