Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Спирането на Хамилтън в бокса изненадало Ред Бул

Спирането на Хамилтън в бокса изненадало Ред Бул

33
0
2011,Гран при на Корея,Люис Хамилтън,Марк Уебър

Марк Уебър бе видимо по-бързия пилот в битката за второто място с Люис Хамилтън на състезанието в Южна Корея, но в крайна сметка трябваше да се задоволи с третото стъпало на подиума. Защото вероятно най-добрата възможност да изпревари пилотът на Макларън не бе използвана рационално – второто спиране в боксовете. Както самият Уебър заяви след състезанието вероятно едновременното влизане е било грешка. Защото при сходна като време работа на механиците за Хамилтън нямаше проблем да излезе отново пред съперника си.

Според информация на ВВС намерението на Уебър е било да влезе преди или след спирането на Хамилтън в бокса и това е било уговорено посредством кодирани съобщения между австралиеца и неговия рейс инженер.

Но според Кристиян Хорнер, изказването на Уебър след състезанието не е било правилно разбрано.

„Марк искаше да каже с това, че гумите му още не са били достигнали края на ресурса си“, даде своето обяснение Хорнер. „Мислехме си, че ще е доста трудно да изпреварим Хамилтън, защото нямаше как да отговорим на изключително бързата му обиколка след първото излизане от бокса със супер меките гуми. Той постигна абсолютно най-добро време във втория сектор и лично най-добро в последния.

Така че мислехме, че нашият най-добър шанс е да изтеглим спирането си преди неговото. Именно това и направихме, но за съжаление Люис влезе в същата обиколка, в която бяхме уговорили и нашето спиране. Обиколката на Марк при излизането от питлейна бе много силна, но за съжаление точно тогава не успя да използва DRS зоната толкова ефективно, колкото през останалото време. Марк опита всичко, излизане от външната страна, дори да го изпревари на нетипични места, но за съжаление не успя да го изпревари. Жалко е, че не взехме двойна победа, но смятам, че Марк трябва да е много доволен от карането си.“

От своя страна Уебър изказа мнение, че не е разбрал, защо не са го оставили още няколко обиколки на пистата.

„Информирах екипа, че гумите ми са още в добро състояние, но въпреки това влязох в бокса“, изрази лека критика австралиецът. „Бях леко разочарован, че направихме същото като Люис. Просто трябваше да разминем спирането си с неговото.“

Това все пак бе в неговите ръце, защото можеше спокойно да продължи след като видя, че Хамилтън влиза в бокса.