Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Бергер Уебър е можел да не изважда Розберг от състезанието в...

Според Бергер Уебър е можел да не изважда Розберг от състезанието в Корея

38
0
Герхард Бергер

Според Герхард Бергер катастрофата на Марк Уебър в неделя е можела да изкара единствено него от състезанието, а не и Нико Розберг, стига австралиецът да го беше поискал.

По време на корейската Гран при Уебър се подхлъзна на един от бордюрите и загуби контрол над автомобила си, след което се удари в предпазната стена. Вместо да остане там обаче, колата му се върна на пистата и Мерцедесът на Нико Розберг се удари в нея. Малко след края на състезанието Розберг изрази недоумение защо Уебър не е натиснал спирачките и не е задържал колата си близо до стената, а е позволил тя отново да се върне на трасето.

Тези дни Бергер пък заяви пред австрийска телевизия, че според него Уебър не е натиснал спирачките абсолютно умишлено, за да се върне на пистата, надявайки се че ще може да изкара от състезанието и някой от конкурентите си за титлата.

„Той можеше да натисне спирачките и да спре колата близо до стената. Извади Розберг от състезанието, но не той беше целта му. Мисля, че той искаше това да бъде Алонсо или Хамилтън.

Мисля, че всичко беше много ясно. Той излиза от пистата и знае, че това е краят. В този момент ти си разочарован и през главата ти минават хиляди мисли. Очевидно е, че не се вижда колелата му да спират да се въртят. Може би е имал проблем със спирачките, но не мисля.“, заяви Бергер.

Самият Уебър пък каза по-късно, че е мислел до последно, че ще успее да овладее колата си, а после ударът е бил достатъчно силен, за да отхвърли колата му отново на пистата.