Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Екълстоун Хорнер е по-добър вариант за президент на F1 от Доменикали

Според Екълстоун Хорнер е по-добър вариант за президент на F1 от Доменикали

1082
0
Герхард Бергер, Бърни Екълстоун, Кристиан Хорнер
Герхард Бергер, Бърни Екълстоун и Кристиан Хорнер; снимка: Майкъл Потс

След множеството си медийни изяви преди сезона Бърни Екълстоун се появи през първия състезателен уикенд от Формула 1 за 2023 г. в Бахрейн и заяви, че Кристиан Хорнер трябва да ръководи спорта. Според 92-годишния британски милиардер настоящият президент и главен изпълнителен директор на F1 Стефано Доменикали не разбирал от тази работа.

„Стефано никога не е бил близо до нещата извън факта, че някога работеше за Ферари. Нямаше представа какво се случва зад кулисите. Никой не е бил до мен в работата ми. Не съм учител. И никога не съм възнамерявал да съм.“

„Ако трябва да се избере някой днес, бих казал, че Хорнер е най-добрият вариант. Той знае как да слуша. Умее да отделя глупостите от същественото“, заяви Екълстоун

Междувременно Доменикали изрази увереност, че сезон 2023 във Формула 1 няма да е доминиран от Ред Бул въпреки убедителната двойна победа на пистата Сахир.

„Ред Бул демонстрира силата си, но не бива да забравяме, че отборът има сериозни ограничения. Този сезон ще е в сила санкцията спрямо тях за нарушаване на бюджетния лимит. Първата фаза на шампионата ще е, за да се установи разликата спрямо тях, а тя изглежда доста голяма. Но историята на Формула 1 ни учи да сме много внимателни. Нещата могат да се променят от неделя до неделя, макар в момента да изглежда трудно Макс Верстапен да бъде победен“, каза F1 президентът.

Според Доменикали Шарл Льоклер не бива да унива, въпреки че не успя да стигне до финала миналата неделя

„Ако разочарованието пропълзи в съзнанието на един страхотен спортист, то това ще доведе до огромни проблеми. Добрият атлет точно в тези трудни моменти трябва да е стабилен, отборът да разчита на него. Шарл знае, че това са важни, решаващи за него години и затова очаква от екипа да му даде най-добрата кола. Но не бива да бърка и да прави проблема още по-голям. Така че настоящият момент е особено важен за бъдещето на Шарл, но трябва да е и прагматичен, защото да печелиш с Ферари има особено значение. Не мисля, че друг отбор би могъл да му даде шанс да се бори за победи“, каза още Доменикали.