Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Фетел във Ферари са направили крачка напред, но тя не е...

Според Фетел във Ферари са направили крачка напред, но тя не е достатъчна

3145
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Спас Генев

Себастиан Фетел смята, че в екипа на Ферари са направили крачка напред по отношение на представянето на колата на по-бавните писти. Но тя не е била достатъчна и това се е видяло днес в Унгария на спънатото трасе.

Германецът завърши състезанието на 3-а позиция, но изостана на повече от 1 минута зад победителя Люис Хамилтън. В последните обиколки с по-бързите си гуми софт той изпревари съотборника си Шарл Льоклер, който финишира 4-и.

„Опитахме нещо различно спрямо стратегията на другите (използване на медиум и софт). Нещата далеч не изглеждаха идеални, обясни Фетел. – Като цяло не бяхме достатъчно бързи и не успяхме да следваме пилотите в челото. Видяхме ограниченията си вчера, днес те бяха потвърдени.

Направили сме крачка напред, но тя не е достатъчна. Всички знаят какво ни липсва. Вървим страхотно на правите, но губим доста в завоите. В състезание това си проличава още повече, тъй като се пързаляш. Някои писти ни пасват повече от други, но трябва да продължим да работим.“

Според Фетел в следващите 2 състезания на Спа и Монца във Ферари ще имат добри шансове най-после да запишат победа този сезон. По думите му на теория тези трасета пасват по-добре на колата SF90, но това трябва да се потвърди на място.

Льоклер пък заяви, че трябва да работи върху износването на гумите си по време на състезанията. Според него Фетел се справя по-добре в това отношение. И именно това му е помогнало в края на надпреварата на Хунгароринг да стане 3-и.

„В края гумите ми бяха износени, обясни Шарл. – Спряхме в бокса много рано след първата серия от обиколки, защото имахме трудности с гумите. Във втория стинт положението бе същото в края. Като цяло имам проблеми със задните гуми и Себастиан се справя по-добре. Трябва да разберем на какво се дължи това.“