Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Пирели стратегията с 1 питстоп определено е по-бързата

Според Пирели стратегията с 1 питстоп определено е по-бързата

754
0
Пирели, гуми, Макс Верстапен
снимка: Пирели

От Пирели твърдят, че стратегията с 1 питстоп за днешната Гран при на Унгария ще е определено по-бързата спрямо тази с 2 стопа.

Според доставчика на гуми най-удачната тактика ще е да се стартира с гумите софт и след 24-30 обиколки да се премине към медиум, с които да се изкара до финала.

Всички пилоти в топ 6 в решетката обаче ще потеглят с медиум. Явно те ще използват втората по бързина според Пирели стратегия, която е по-сигурна по отношение на износването.

Тя също е с един бокс, но той ще бъде направен по-късно – 30-35 обиколка. При него ще бъдат свалени медиум и поставени гумите хард, с които ще се кара до края.

За пилотите извън тези на водещите 3 тима – Ред Бул, Мерцедес и Ферари, е възможна и стратегията с 1 питстоп, но с използването първо на меки гуми до 22-28-а обиколка и след това на твърдите.

Според Пирели тактиката с 2 стопа определено е по-бавната. При нея се стартира със софт за серия от 16-20 тура, след което се правят 2 смени за медиум. При излизането на кола за сигурност обаче този подход може и да се окаже най-удачен.

Ето и кой пилот с какви гуми разполага за състезанието днес: