Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Пирели стратегията с 1 питстоп ще е по-бързата

Според Пирели стратегията с 1 питстоп ще е по-бързата

490
0
Пирели, гуми
снимка: Пирели

Доставчикът на гуми Пирели твърди, че стратегията с 1 питстоп за Гран при на Абу Даби определено ще е по-бързата. Според италианците най-бързата тактика ще бъде с използването на гумите софт за първите 7-14 обиколки. И след това преминаване към хард и каране с тях до финала.

Почти идентична като бързина според Пирели ще е стратегията също с 1 стоп, но със стартиране с медиум и след 10-18 обиколки смяна и поставяне на твърдите гуми.

И двете са изпълними за водещите 5 пилоти в решетката, които разполагат с по 1 нов комплект хард. Хамилтън, Верстапен, Льоклер и Албон ще потеглят с типа медиум, докато Фетел ще бъде със софт.

графика: Пирели

За тези, които тръгнат със софт, има вариант да изкарат състезанието само с 1 стоп, използвайки след това средните по твърдост гуми. Но според Пирели тази стратегия е по-бавната.

По-бавна е и тази с 2 стопа, при която да се използват 2 комплекта софт и 1 хард. Последната на практика е изпълнима само за пилотите в средата и дъното на колоната, които имат поне по 1 нов комплект софт.

Ето и кой пилот с какви гуми разполага за състезанието: