Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според предварителния грид на ФИА Верстапен е 7-ми, Де Врис – осми

Според предварителния грид на ФИА Верстапен е 7-ми, Де Врис – осми

5616
0
Макс Верстапен, Ред Бул
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Въпросът за това кой от каква позиция ще стартира в Гран при на Италия озадачи дори отборите във Формула 1. Доста екипи просто пропуснаха да споменават категорични места на стартовата решетка на пистата Монца, просто защото почти половината пилоти се оказаха с наказания. Юки Цунода, Люис Хамилтън, Карлос Сайнц, Серхио Перес, Валтери Ботас, Кевин Магнусен, Макс Верстапен, Естебан Окон и Мик Шумахер са със сменени компоненти в задвижващите системи. Някои от състезателите смениха и скоростни кутии. Според предварителния грид на ФИА Верстапен ще е седми на стартовата решетка, е дебютиралият в F1 днес Ник де Врис – осми.

Цунода постави своеобразен рекорд

Освен смените по агрегата той получи 10 места назад заради натрупване на предупреждения през сезона – 5 на брой. Още 3 позиции загуби заради това, че в петъчните тренировки не намали на жълти знамена.

Шефът на Алфа Таури Франц Тост беше сериозно подразнен от последната санкция.

„В колата Юки върши наистина добра работа. Просто трябва да започне да контролира емоциите си и да е по-дисциплиниран. Не е умно просто да пренебрегнеш жълти знамена. Разбирам, че в състезание, а понякога и в квалификация е трудно, но в свободна тренировка трябва да реагираш правилно, тоест да намалиш“, заяви Тост.

След като от Ред Бул питаха на всеослушание откъде стартират пилотите им, същото стори и Пиер Гасли

Предварителният грид го поставя на пета позиция. Пилотите с наказания започват от 13-то място, което е заето от Перес. Следват Окон, Ботас, Магнусен, Шумахер и Сайнц. Хамилтън и Цунода са на последна редица.

Шарл Льоклер ще стартира от полпозишън Гран при на Италия. До него на първа редица ще е Джордж Ръсел, а на втора ще са състезателите на Макларън Ландо Норис и Даниел Рикиардо.

Окончателната стартова решетка се оповестява от ФИА около час преди старта на надпреварата.