Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Прост няма нужда от паника във Ф1

Според Прост няма нужда от паника във Ф1

43
0

Бившият собственик на отбор и четирикратен шампион във Формула 1 Ален Прост признава, че е доволен сега да е само наблюдател на Ф1.

Тимът на 53-годишния французин – „Прост Гран При” – фалира в края на 2001-ва година, но Прост твърди, че харченето на пари в спорта сега съвсем е излязло извън контрол.

В момента правя повече пари, но съм по-малко заинтересован от света на Ф1”,
сподели французинът пред „Associated Press”.

Когато бе запитан относно удара, който световната финансова криза нанесе върху спорта и който доведе до напускането на Хонда и оттеглянето на доста спонсори, бившият световен шампион отговори просто „Без Паника.

Предпочитам хора, които казват „Нека помислим”, вместо „Нека спрем”. Да, Хонда напуснаха, но не смятам че има нужда от паника.

Във Формула 1 винаги се е говорело за намаляване на бюджетите, но аз не съм виждал такова изобилие от ресурси в спорта, каквото има през последните 10 години”,
смята Прост.

Той обаче вярва, че е участвал във Формула 1 през нейните „златни години” и че тези дни вече са история.

Сега има по-малко изпреварвания и повече стратегия. Всичко се случва в боксовете, а пилотите просто карат.

Сега трябва да се пазят спирачките, скоростните кутии, да се следи консумацията на гориво и днес всичко се определя от стартовата решетка.

Аз бях част от Ф1 по време на златната ера, но тогава имаше катастрофи, смъртни случаи. Така че пилотите сега са в златната ера на безопасността”,
допълни французинът.

Откакто напусна падока, Прост се концентрира върху състезания върху лед от сериите „Андрос”, като междувременно подкрепя и наскоро започналата кариера на сина си Никола.