Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Ръсел в Мерцедес са спечелили повече от секунда от началото до...

Според Ръсел в Мерцедес са спечелили повече от секунда от началото до края на сезон 2022

1525
0
Джордж Ръсел, Мерцедес
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Напредъкът в скоростта на Мерцедес F1 W13 от началото на сезон 2022 във Формула 1 до финалните надпревари е над секунда, смята Джордж Ръсел. 24-годишният англичанин спечели предпоследния кръг от първенството – Гран при на Бразилия. Успехът за екипа му Мерцедес бе дори още по-голям, защото Люис Хамилтън завърши втори. В началото на състезателната година предположенията докъде ще успее да стигне тимът от Бракли с толкова проблематичен автомобил бяха особено предпазливи.

„Бих казал, че колата щеше определено да е с над секунда по-бърза“, заяви Ръсел в отговор на въпрос каква скорост щеше да има Мерцедес, ако бе започнал сезона с настоящата версия на F1 W13

„В началото на сезона се борехме с Алфа Ромео и Хаас. В Бахрейн аз бях девети в квалификацията. На Имола и двамата с Люис отпаднахме от Q2. Бяхме на повече от секунда зад Ферари, които изглеждаха като най-силния тим тогава“, допълни Ръсел.

„Загубихме страшно много време в опити да решим проблемите с подскачането. Това със сигурност навреди на развитието. Според мен затова скокът в представянето е толкова голям в последните осем надпревари. Причината е, че вече не сме съсредоточени върху подскачането. Сега сме фокусирани директно върху представянето.“

„Има цялостно подобрение в скоростта. Но усещането в самата кола в Бразилия не се различаваше диаметрално от това в началото на годината. Основната разлика е, че инженерът вече говори по радиото за класирания в топ 5, а не за отпадане от Q2 или нещо подобно. Според мен това ни дава – особено на Люис и мен – сериозна увереност. Ако сме в състояние да сторим това, когато болидът ни не е в най-добрата си форма, кой знае какво можем да постигнем, влизайки в правилния прозорец на настройване? Тук вече става дума за догодина. Тогава ще имаме автомобил, в който ще се чувстваме по-комфортно, а това ще означава, че и двамата с Люис ще сме по-уверени да натискаме“, каза още Ръсел.