Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Сучек спонсорите вече са по-важни от таланта във Ф1

Според Сучек спонсорите вече са по-важни от таланта във Ф1

60
0
Анди Сучек

Бившият резервен пилот на Върджин – Анди Сучек, разкритикува сегашната система за избор на пилоти във Формула 1.

Според него спонсорската подкрепа вече се поставя много преди таланта и способностите на даден състезател.

„Като пилот ти винаги се нуждаеш от спонсори и подкрепа, но сега аз виждам проблем. В настоящата ситуация с редуциран маркетинг и спонсорство в световен мащаб има и други пилоти, които са подкрепяни политически или дори от цялата си държава. А това значи, че цените за място във Ф1 вече доста минаха „нормалното“, а тимовете отчаяно се нуждаят от пари.

Печелиш Ф3, Ф2 и тестваш за Уилямс, караш в GP2, Суперлигата и сравнявайки се с пилотите, които вече са във Ф1, виждаш, че те нямат такива постижения. И накрая излиза, че не е важно само да си добър.

Трябва да бъдем търпеливи, защото мисля, че четиримата или петимата пилоти, за които говоря, трябва да покажат и таланта си, а не само финансите си. Тези момчета  идват първи и оттам вече тимовете ще започнат да се оглеждат и за по-добри възможности.

Аз преговарям с няколко тима, при някои става въпрос за титулярно място, а при други за място като резервен пилот и ще дам всичко от себе си, за да стигна до Ф1, но имам и други опции“, заяви Сучек пред вестник AS.