Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Уилямс догодина Уебър мож е да е дори по-силен

Според Уилямс догодина Уебър мож е да е дори по-силен

24
0
Франк Уилямс

Сър Франк Уилямс далеч не е съгласен с някои коментари относно това, че сезон 2010 е бил последният шанс на Марк Уебър за спечелването на световната титла във Ф1.

Въпреки че през доста време водеше в генералното класиране тази година, Уебър в крайна сметка завърши сезона трети.

„Не може да се каже, че Уебър е пропилял големия си шанс за спечелване на титлата, защото той може да се върне дори още по-силен. Предполага се, че това бе най-големия му шанс, но всички тези състезатели са невероятни личности и никога не трябва да се подценяват.

Естествено зависи и колко конкурентна ще бъде колата му догодина. От опит знам, че в лицето на Ейдриън Нюи, Ред Бул имат истински гений в екипа си и именно на него се дължи голямата разлика при тях този сезон.

Същевременно аз винаги много високо съм оценявал и Себастиан Фетел и не го казвам само защото той вече е световен шампион. Но той може да спечели още много титли. И мисля че той, Люис Хамилтън и може би Робърт Кубица, могат да изненадат всички, ако седнат в правилната кола.

А що се отнася до Фернандо Алонсо – аз никога не съм му бил голям фен. Той често изглежда нацупен, рядко е благодарен на някого и изглежда особено некомуникативен.

Брилянтен е със състезателните коли, но при него сякаш липсва каквато и да било жизнерадостност“, смята Уилямс.