Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Вилньов Хамилтън е податлив на емоции и настроения за разлика от...

Според Вилньов Хамилтън е податлив на емоции и настроения за разлика от Верстапен

2653
0
Макс Верстапен, Люис Хамилтън
Макс Верстапен и Люис Хамилтън; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Люис Хамилтън е податлив на настроения, а Макс Верстапен може да се изтощи от усилията, които се налага да влага в надпреварите понастоящем, коментира Жак Вилньов. Световният шампион за 1997 г. отбеляза, че според него пилотът на Мерцедес има колебания през всички години от кариерата си, докато при състезателя на Ред Бул нямало такива моменти, свързани с емоции.

Люис Хамилтън ще е като на виенско колело от чувства във Ферари. Той изглежда много емоционален в карането си. Има добри и лоши моменти, което като че ли му влияе сериозно. На Силвърстоун се виждаше, че е във форма – не беше влизал в тази зона от известно време. През всеки сезон от кариерата си Хамилтън има такива колебания, никога не е имал сезон като Макс Верстапен. Винаги има промени в настроението. Може да е съмнение в себе си, но не съм сигурен“, каза Вилньов

„Тази година през по-голямата част от сезона изглеждаше като че ли Хамилтън приема загубата от Джордж Ръсел, което е странно. На Силвърстоун обаче се върна убийственият му инстинкт и той бе разликата в дъжда. Това бе шампионът, когото познаваме. Хамилтън е наясно как да се възползва от определени обстоятелства“, продължи Вилньов.

„Емоциите обаче могат да пресушат енергията ти. Усещането не е приятно. И Макс Верстапен има чувства, но е в състояние да възстанови енергията си и да печели седмица след седмица. Всеки състезателен уикенд през 2021 г. бе изтощителен за него. Следващите две години бяха далеч по-спокойни, но сега трябва да се труди много упорито, за да се представя на ниво. Изискваното за това усилие също може да те изтощи и измори“, добави Вилньов.

Деймън Хил пък каза, че има вероятност Хамилтън да е подценил възможностите на Мерцедес да се върне към борбата за победи в Гран при

„Люис имаше невероятни моменти с Мерцедес. Решението му (да си тръгне) бе разбираемо, тъй като според ме бе решил, че отборът е стигнал предела си. Може би обаче подцени тима, защото те се завръщат в битката и могат да са наистина конкурентоспособни. Би било тъжно, ако отиде във Ферари и те не са конкурентоспособни. Това би означавало, че няма да има шанс да се бори за осмата титла, която мнозина смятат, че трябваше да е спечелил“, каза Хил.

„Моето виждане е, че за съжаление трябва да приемеш резултатите такива, каквито са. Във всеки спорт решението на съдията е финално, дори да е грешно. Това е аномалия, която се случва в спорта. Би било страхотно ако Люис се бори за осма титла и изумително ако го стори с Ферари. Би било страшно вълнуващо. Не знаем какво ще стане, но ще е страхотно за гледане“, допълни Хил.