Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Жан Тод нищо още не е загубено

Според Жан Тод нищо още не е загубено

48
0

Все още всичко може да се случи в тазгодишния шампионат, въпреки разочарованието, което претърпя Ферари на Нюрбургринг, счита Жан Тод.###Все още всичко може да се случи в тазгодишния шампионат, въпреки разочарованието, което претърпя Ферари в Гран при на Европа, счита Жан Тод.
Механичен проблем извади Кими Райконен от състезанието, а Фелипе Маса изгуби първата си позиция в самия край на надпреварата. Така победата отиде в ръцете на Фернандо Алонсо. Въпреки тягостната ситуация, Жан Тод смята, че дори Райконен е сред претендентите за титлата.
„Все още има седем състезания до края. Видяхте, че в Германия Хамилтън не взе точки, така че незабавно се забелязва разликата. Райконен е 18 точки след лидера, а предстоят още седем кръга. Ние имаме потенциала да спечелим всяко състезание, така че, ако успеем да си свършим добре работата, все още е възможно”, коментира Жан Тод.
Французинът допълни, че от Ферари ще се опитат да подобрят представянето на болида си и да решат проблемите си с издръжливостта. Той призна, че отговорността за повредата в колата на Кими е изцяло на екипа. Инженерите предполагат, че абсолютно същия проблем се е появил и по време на свободната тренировка на Маникур.
Сега предстои италианците да анализират подробно случилото се.