Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Спряха работата по пистата до Остин в Тексас

Спряха работата по пистата до Остин в Тексас

51
0
Формула 1

Нови, при това много сериозни съмнения, възникнаха около Гран при на САЩ, която трябва да се проведе догодина, след като работата по трасето до Остин (Тексас) спря. Управляващият търговските права на Формула 1 Бърни Екълстоун заяви в Абу Даби, че не би заложил пари на това, че стартът ще се състои. Това предизвика реакция от страна на организаторите – те изразиха учудването си от подобно изявление, но броени дни по-късно строежът замръзна. Проблемът е разправия между притежателите на правата за надпреварата (Full Throttle Productions) и хората от самата писта заради непреведената такса за домакинство.

Липсата на договор ни притеснява сериозно, след като вложихме огромни усилия в подготовката за Формула и МотоGP – заяви Боби Епщайн от Съркюит ъф ди Америкас. – Вярваме, че Съединените щати са от жизненоважно значение за бъдещето на F1 и се надяваме Тексас да не изпадне от календара. Повече от 100 000 фенове изразиха интерес да закупят билети за Формула 1.

Същите добри намерения бяха изразени в изявление и на Full Throttle Productions, както и надежда за постигане на разбирателство.

Малко е сложно, но ще се опитаме да се справим – каза пък Екълстоун в Абу Даби. – Едната страна строи пистата, другата притежава контракта и са забравили да си говорят.

Гран при на САЩ е поредното състезание под съмнение от календара за 2012 г. Все още не е ясно какво ще се случи с Бахрейн, където политическата обстановка все още е напрегната. Организаторите от Корея се оплакаха от огромни финансови загуби, а Бърни – от тяхната организация. Календарът трябва да бъде одобрен окончателно на заседание на Световния съвет за автомобилен спорт в началото на декември.