Начало MotoGP News Спряха снимките на втория сезон от документалната поредица за MotoGP

Спряха снимките на втория сезон от документалната поредица за MotoGP

331
0
MotoGP 2022
MotoGP 2022, снимка Мишлен

Притежателят на търговските права за MotoGP Дорна спря снимките на втория сезон от документалната поредица за световния шампионат. Тя носеше името MotoGP Unlimited. Премиерата на първия сезон се състоя преди малко повече от месец. 

MotoGP Unlimited е опитът на шампионата на две колела за направата сериал зад кулисите в стилDrive To Survive“ на Нетфликс. Тя е създадена от испанската компания Mediapro и излъчена по Amazon Prime Video.

Снимките на първия сезон започнаха в началото на сезон 2021. Те проследяват събитията от кампанията, като поставят фокус върху световния шампион Фабио Куартараро, носителя шампионът от сезон 2020 Жоан Мир, Маверик Винялес и Марк Маркес и др.

Разделена на осем епизода, MotoGP Unlimited хронологично представя събитията от сезон 2021. Toва е отклонение от стила на DTS, който избра се фокусира върху конкретни сюжетни арки във всеки епизод.

Премиерата на сериала се състоя в понеделник и не беше посрещната със същия успех като хита на Нетфликс, свързан с Формула 1.

Пускането на MotoGP Unlimited на пазара беше съпроводено с проблеми. Очевидно техническо затруднение доведе до това, че епизодите бяха достъпни само с английски дублаж, а не с английски субтитри, както беше предвидено първоначално.

Това доведе до отзвук в социалните медии. Много хора нарекоха поредицатанегледаема“. Във връзка с това Amazon успя да коригира проблема и да възстанови оригиналния аудиозапис.

Въпреки всичко това е поръчана направата на втори сезон. Компанията Mediapro е на местата, където се проведоха първите кръгове от сезон 2022 в MotoGP.

Въпреки това, притежателят на търговските права на MotoGP   потвърди спирането на снимките на втората сезон на сериала. По този начин Дорна иска да направи преглед на поредицата, с оглед на евентуалното й връщане през 2023 г.

Искаме да анализираме цялата тази информация, за да можем да вземем най-добрите възможни решения, заяви представителят на Дорна Манел Аройо.

Ако е необходимо да направим някакви промени, те ще бъдат направени.“

Въпреки свободата на движение, която имаше екипът на Mediapro, се появиха някои аспекти, които доведоха до дебати.

Един от фактите е, че повечето от главните герои говорят на италиански или испански. Също така моментът на пускане на пазара не бе най-правилен. Премиерата на поредицата се състоя на 14 март, което е след началото на сезон 2022 в MotoGP. В допълнение нейното наименование бе разкрито едва месец по-рано.

Друг аспект, който Дорна иска да проучи, са възможностите за разширяване на сериите в други дестинации, където Amazon Prime не е достъпен.

Това, което не искаме да правим, е да бързаме, добави Аройо. „Много сме доволни от получения продукт. От друга страна винаги има аспекти, които могат да бъдат подобрени.“