Начало Автомобили SSC Ultimate Aero EV

SSC Ultimate Aero EV

85
0

От известно време насам най-бързата кола серийно производство се води SSC Ultimate Aero – суперавтомобил с битурбо V8 двигател и мощност от 1183 к.с. През септември американецът постави рекорд за най-висока скорост от сериен автомобил – 411.76 км/ч. Така моделът засенчи Bugatti Veyron (407 км/ч) и 9ff GT9 (409 км/ч).

Сега обаче американската компания за суперавтомобили потвърди плановете си, че ще произвежда и електрически вариант на същия модел. Името на бъдещия автомобил ще бъде просто Ultimate Aero EV, като ЕV логично идва от Electric Vehicle (електрическа кола). Тестовете на колата са предвидени за февруари месец, а началото на процеса на производство би трябвало да бъде към края на 2009 година.

„Мисля, че можем да го направим по-бърз, по-ефективен и по-екологичен в сравнение с всеки друг производител” – казва основателят на SSC Джеръд Шелби.

Мощността за модела ще идва от електрически мотори с мощност от 500 к.с., които би трябвало да гарантират, че Ultimate Aero поне ще бъде в състояние да се доближи до представянето на своя еквивалент с двигател с вътрешно горене. SSC също така планират да счупят рекорд, като произведат най-бързия електрически автомобил в света.