Начало Лайфстайл Стартира сезон 2024 на кампанията #steniskanabala

Стартира сезон 2024 на кампанията #steniskanabala

Програмата продължава да осигурява стипендии за абитуриенти сираци, които продължават образованието си във ВУЗ

677
0
Вече 11 години кампанията #steniskanabala помага на зрелостници без родители да продължат обучението си във ВУЗ и да получат равен шанс в живота.

Вече 11 години кампанията #steniskanabala помага на зрелостници без родители да продължат обучението си във ВУЗ и да получат равен шанс в живота. Като продължение на кампанията стартирала пред 1996 г., подпомагайки деца лишени от родителски грижи, да завършат в мечтания тоалет.

Инициативата събра дарения в размер от над 650 000 лева и осигури над 290 стипендии за висше учебно заведение на абитуриенти в неравностойно положение и над 100 финансови поощрения за тези от тях, които имаха отличен и много добър успех във втори и трети курс. Предизвикателството към всеки завършващ средно образование випуск е да се включи в каузата, да избере #steniskanabala и така да подпомогне връстници в нужда. Над 100 училища от цялата страна се отзоваха  до момента и доказаха, че зрелостниците са отговорни и мислещи млади хора, подкрепящи полезните начинания.

Днес на специално събитие в зала „ETO”, София, бе обявен старта на новия сезон 2024. Церемонията по откриването на новия сезон  започна с приветствени думи от управителя на Мото-Пфое г-н Атанас Фурнаджиев, заедно с Изпълнителния директор на DHL Express Bulgaria, г-н Румен Иванов, в лицето на логистичния партньор на кампанията, както и проф. Здравко Маринов, Председател на Столичната организация на БЧК.

Нов сезон с нов уникален дизайн на тениската, вдъхновен от дигиталното ново поколение и цветен, за да отбележим началото на пролетта – сезонът символ на промяната и на разцъфващото ново начало.

Дългогодишната инициатива на Мото-Пфое, освен да помага на деца в неравностойно положение, мотивира другите деца, да са тези, които подават ръка, затова тазгодишното послание на тениската е „Завърши с тениска, за да продължи друг“. Послание, което чрез опозицията (завърши-продължи), директно говори за каузата – да дадеш, за да помогнеш на друг да продължи.

Тениските на програмата могат да се поръчат на едноименния сайт https://steniskanabala.bg, но също и през Инстаграм профила на кампанията @s.teniskanabala.

До момента участието си в #steniskanabala 2024 са потвърдили няколко випуска от цялата страна. Много скоро зрелостниците ще получат новият уникален дизайн на тениска 2024. По традиция, в последния момент се получават най-много заявки, така че организаторите са готови да приемат всички поръчки.

Важно е да се припомни, че в каузата могат да се включат и пораснали абитуриенти и е страхотен аксесоар, с който може да отидете на годишнина от завършването.

#steniskanabala през 2024 г. отново подканя хилядите абитуриенти да се сбогуват с училището с тениска, вместо скъп тоалет и да дарят средства за връстници сираци, които ще станат студенти.